Chi Neng Qigong

Wil je nog vitaler zijn? Wil je meer in balans zijn? Wil je meer bewust in het NU zijn? Dan is Chi Neng Qigong wellicht wat voor jou.

Chi Neng® Qigong is een Chinese bewegingsleer, ontwikkeld in de jaren ‘80 door dokter Pang Ming. Hij is grootmeester in Tai Chi en Qigong en heeft hiervan de bewegingen teruggebracht tot de essentie en voegde er visualisaties en affirmaties aan toe. De Chinese overheid heeft Chi Neng® Qigong officieel erkend als de meest helende vorm van de 11 onderzochte medische vormen van Qigong.

Het zijn eenvoudige en effectieve oefeningen die de energiebanen openen, blokkades opheffen en die ook de verschillende organen versterken. De bewegingen zijn voor vrijwel iedereen gemakkelijk te leren.

De oefeningen leiden o.a. tot verbeterde concentratie, vermindering van stress en een toename van de vitaliteit. De hersenen worden gestimuleerd en het immuunsysteem wordt versterkt. Daardoor werkt Chi Neng® Qigong preventief en kan het zelfhelend vermogen van het lichaam worden vergroot.

Onderdrukte emoties komen geleidelijk los en maken plaats voor vreugde en levensmoed. Kortom: de mentale en fysieke gezondheid worden versterkt.

Chi Neng® Qigong is geschikt voor jong en oud, gezond of ziek. Het is voor een ieder die de kwaliteit van zijn/haar leven wil verbeteren, een prachtig middel om dit doel te bereiken. Het dagelijks oefenen vereist wel wat zelfdiscipline. Echter door de positieve resultaten zal het al spoedig geen “opgave” meer voor je zijn, maar wordt het iets wat bij je leven hoort, net als eten en drinken en tanden poetsen.

De lessen worden gegeven op donderdagvoormiddag en/of donderdagavond door instructor Kundera.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Kundera Kooiman de Bruin op tel 0031-(0)76 598 71 95 of via mail kkooimandebruin@gmail.com of via de contactpagina.