Osteopathie is een wetenschap, een kunst en een filosofie die zich richt op de beweeglijkheid van de verschillende structuren in het lichaam: de spieren en gewrichten, het zenuwstelsel, de organen en het steun- en bindweefsel.
Wanneer een verminderde beweeglijkheid ontstaat in deze weefsels zal dit de functie van deze en omliggende structuren beïnvloeden waardoor het evenwicht in het lichaam verstoord wordt. Op deze manier kunnen tal van klachten ontstaan. Het vrijmaken van die structuren zal het lichaam de kans geven het evenwicht opnieuw te herstellen. Het herstellen van de beweeglijkheid heeft tot gevolg dat er een betere bloedcirculatie op gang komt en dat ook de functie verbetert. Het lichaam wordt daarbij steeds in zijn totaliteit behandeld;

Men kan bij de osteopaat terecht voor tal van klachten;

  • rug- en nekklachten 
  • hoofdpijn 
  • spijsverteringsklachten
  • ademhalingsproblemen en hyperventilatie
  • chronische vermoeidheid
  • ...

Osteopathie tijdens de zwangerschap:

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam op relatief korte tijd grote veranderingen. Het zwaartepunt verlegt zich, de houding verandert, ligamenten en steunweefsel worden zwakker. Met name ter hoogte van het bekken en de onderrug ondervindt de zwangere vrouw vaak veel klachten zoals bekkeninstabiliteit, 'bandenpijn' en veelvuldig voorkomende 'harde buiken'. Met zachte osteopathische technieken kan het lichaam opnieuw in balans gebracht worden waardoor deze klachten verminderen of zelfs verdwijnen en de zwangerschap vlotter en aangenamer verloopt.

Voor afspraken rechtstreeks:
Elke Reypens DO
0495629170